Wat gebeurd als Bonnie & Clyde in een 21ste eeuw jasje steekt? Je krijgt een film van formaat : Queen & Slim
Wat gebeurd als Bonnie & Clyde in een 21ste eeuw jasje steekt? Je krijgt een film van formaat : Queen & Slim

Wat gebeurd als Bonnie & Clyde in een 21ste eeuw jasje steekt? Je krijgt een film van formaat : Queen & Slim

Het befaamde Bonnie & Clyde verhaal klinkt iedereen wel bekend in de oren. Twee schurken die weglopen voor de agenten. Voor ons, blanken, een film maar voor zwarten een dagelijkse realiteit. Dit allen terwijl ze zoals het voorbeeld in de film niets verkeerd doen maar simpelweg weglopen vanwege de kleur van hun huid.

Het verhaal begint wanneer de twee elkaar tegenkomen via de sociale dating applicatie Tinder. Na enkele weken spreken ze af en zoals een echt heer besluit ook de jongeman of haar thuis of te zetten. Na een gebroken achterlicht houdt een politieagent hun tegen. Aangezien deze groep mensen vaak met een negatieve bevoordeling worden onderzocht trekt de agent al snel wapen als verdediging. Wanneer de vrouw haar gsm probeert te nemen om iemand of de hoogte te stellen escaleert de situatie snel en eindigt dit in de dood van de agent. Mensen met een zwarte huidskleur zijn gewoon om van het slechtste uit te gaan, wat naar mijn weten echt het meest erge aan is in de wereld en aan deze film, en slaan op de vlucht.

Ik schrijf graag over deze film omdat het een weerspiegeling is van hoe mensen met een zwarte huidkleur zich voelen met de Amerikaanse George Floyd als druppel die de emmer doet overlopen. Om deze film als blanke persoon te zien is choquerend omdat je oog in oog komt te staan van hoe zij, mensen met een zwarte huidkleur, zich voelen.

Vaak proberen wij, mensen, dit in een grappige context te plaatsten terwijl dit eigenlijk niet voor iedereen grappig is. Zo kan er worden gekeken naar Amerikaanse films en tv-shows die racisme van een personage als bijzaak in hun vertoning plaatsen. In deze film is het een hoofdzaak zonder zijn gevoel voor spanning te verliezen.

Een absolute aanrader!

Bronnen :

Cobb J(2019, 27 November). The powerful perspective of “Queen & Slim”. Geraadpleegd op 16 Augustus 2020 via https://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/the-powerful-perspective-of-queen-and-slim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *