Interstellar : Een film van 2014 die perfect toepasbaar is op 2020
Interstellar : Een film van 2014 die perfect toepasbaar is op 2020

Interstellar : Een film van 2014 die perfect toepasbaar is op 2020

De film van de briljante regisseur Christopher Nolan is inderdaad van 2014 maar heeft volgens mij zoveel toepassingen voor 2020. het is misschien inderdaad sciencefiction maar dit jaar is voor iedereen wel wat sciencefiction.

Einde van de wereld

De film verteld hoe de wereld in droogte zit en manieren buiten deze planeet zoekt om te overleven. Na het succesvol space programma van Elon Musk bij SpaceX is de mensheid in de wereld toch al een serieuze stap vooruit aan het zetten. Daarbovenop was dit jaar één van de warmste jaren die de aarde ooit heeft gemeten dus is de vergelijking met de droogte reeds een mooie toepassing.

Minuten worden dagen

In de film is er een bepaald moment waar ze wegzijn van de aarde en is er een verschil in tijd waarbij de uren dagen en zelfs jaren worden. Tijdens deze corona crisis zijn voor vele mensen uren verandert in dagen omdat mensen niet buiten mogen en geen dingen mogen doen in. Dit geeft een vals gevoel van hoe tijd vooruitgaat.

Technologische vooruitgang

In de film jaagt de hoofdacteur Matthew MaConaughey achter een neergestorte drone die kijkt hoe het met de aarde eraan toegaat. Drones zijn vandaag meer de ooit toegelijk en nemen zelfs jobs over van bepaalde piloten en cameramensen. Het fascineert mij om te weten dat deze nu ook voor particulieren in beschikbaar.

Besluit

Dit is een prachtige film die in vele vormen toepasbaar is voor het scenario van 2020. De film toont ook aan dat mensen vooral gefocust zijn op zichzelf en om zo iets te voorkomen moet er meer worden samengewerkt/genetwerkt.

Bron :

Overbye D (2014, 17 November). ‘Interstellar’ the cinema of Physicists. Geraadpleegd op 16 Augustus via https://www.nytimes.com/2014/11/18/science/interstellar-the-cinema-of-physicists.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *