Beirut : een ontploffing van emotie
Beirut : een ontploffing van emotie

Beirut : een ontploffing van emotie

Beirut na de explosie

Beirut is de hoofdstad van Libanon waar er een paar dagen geleden een explosie is gebeurd. Er was blijkbaar een grote brand die ervoor zorgde dat de grote silo’s in brand schoten en zo zorgde voor een explosie dankzij de graanintensiteit.

Nog een probleem voor het land

Het was geen geheim dat het land al te maken had met vele problemen. Ten eerste is langs de overheid hun kant veel sprake van corruptie. Dit gaat al jaren aan de gang waar niet alleen misbruik wordt gemaakt van belasting geld. Dit heeft als gevolg dat het land ook zeer lang in een economische crisis zat waardoor er veel mensen ook werkloos.

Het volk komt in opstand

Het volk heeft genoeg gehad van alles wat er de voorbije jaren is gebeurd en komt nu in opstand voor de regering. Ook Europa heeft er genoeg van gehad en blijft radeloos aan de kant staan. Gelukkig kan er veel gerekend worden op crowdfunding en krijgen ze veel hulp van buitenlandse mensen voor de wederopbouw van deze prachtige stad die men soms zelfs het Parijs van het Midden-Oosten noemt.

Bronnen :

BBC News. (2020, 11 Augustus). Beirut explosion : what do we know so far. Geraadpleegd op 16 Augustus via https://www.bbc.com/news/world-middle-east-53668493

Holslag J(2020, 11 Augustus). ‘Europa heef libanon opgegeven’. Geraadpleegd op 16 Augustus via https://www.knack.be/nieuws/wereld/europa-heeft-libanon-opgegeven/article-opinion-1628521.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *